Iceland Pórsmörk restdays in Basar after Laugavegurtrail.


Twee dagen uitrusten …jeuhhh…..en dan besluiten of het verstandig is om door te gaan tot Skogar. Maar alleen uitrusten als je op deze plek in Ijsland bent is ráár, onbevredigend, saai… Ik loop nu toch al twee dagen met dat zere been, de wond zit onder een dikke pleister verstopt, het wordt niet erger….ik ga pas onder de pleister kijken als ik in het hotel aankom over 4 dagen. Met mijn gekneusde stuit op die houten banken zitten in de hut de hele dag is ook geen pretje, beetje rondlopen is beter. S’avonds bezoek van onze trailkaartvrienden voor “Roos van 7”. We zijn er allevier weg van haha, leuk nieuw simpel kaartspelletje met één stok. Zij komen er speciaal 2,7km voor naar ons gewandeld vanuit de andere hut. Interessant om deze ervaren reizigers van onze leeftijd te ontmoeten die al vanaf hun jonge jaren op reis gaan en ondertussen al 90 landen bezocht hebben, zelfs drie boeken hebben geschreven hierover.

We laten ons op rustdag twee verleiden tot een aanbevolen dagtocht door een aanwezige IJslander. Toch zonde om niet één wandeling mee te pikken vanuit Pórsmork. We hebben geen kaart en moeten zuinig zijn op de batterijen dus video ik de tocht die we van plan zijn. Lekker weinig gewicht op de rug en heerlijk zonnig weer. Natuurlijk gaat er eten, drinken, handschoenen, muts en regenkleding mee. Dat is een must hier.

Een Ijslandse gids in de hut highly recommanded deze hike naar een uitzichtspunt, vooruit dan maar.
Goed uitzicht inderdaad.
Ff een paar regendruppels, maar waait zo over, daar zitten we dan blij en tevreden te zijn.
Op 500m prachtig uitkijkpunt bereikt op beide gletchers. Rivier Krossa onder ons, morgen steken we die berg over.
De terugweg van de daghike is iets minder steil gelukkig.
Bijna terug bij hut Basar…pffff…was langer dan verwacht.

We komen redelijk uitgeput aan… dat was niet echt een rustdag dus…. maar het was mooi en de moeite waard. We hebben in deze hut een hele slaapzaal voor onszelf….superluxe! Ook het toilet is binnen…. dat betekent zo uit je bed in je waterschoenen schieten en gaan plassen, ipv kleren en jas aan en door snijdende kou naar een toilethok lopen 50m verderop. Douchen is geen optie voor het afgeplakte been, ik probeer de wond droog te houden. Het besluit om door te lopen was eigelijk al genomen maar officieel spreken we het nog eens uit. We gaan de hike maken tussen de twee gletchers door, twee dagen lang met bovenop een hut. Ik heb er ook gewoon zin in en de pijnstillers helpen zeker. Alles staat klaar om er vroeg op uit te trekken.

Categorieën:Europa, Ijsland, travelling, UncategorizedTags: , ,

6 comments

 1. Groet vanuit de vulkanische Auvergne in Frankrijk. Warm en zonnig, onvoorstelbaar dat we vorige week bij Skogafoss liepen na 7 dagen doorsteek.

  Like

 2. You go girl!

  Like

  • Jij anders ook flink gegaan de afgelopen jaren, prachtige ontwikkeling doorgemaakt als fotograaf, mooi om te zien. Als ik niet zou moeten werken om mijn reisjes te kunnen bekostigen zou ik dat ook graag doen!

   Like

 3. Prachtige foto’s weer.
  Ik ken je niet anders dan een doorzetter!! Gaan met die bsnaan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: