Iceland randtrip Southcoast. Wat doe je met foto’s?


Ik heb al weer een avond foto’s en video’s zitten selecteren. We hebben nu een selectie voor eigen gebruik en herinnering gemaakt.

IMG_2354

Hoe doen andere “reizigers” dat? Je komt thuis van een reis en hebt 1000 zo niet meer foto’s gemaakt. Niemand, maar dan ook echt níemand vraagt of ie je foto’s mag zien. Misschien was Ijsland deze keer een hele kleine uitzondering. Ik herinner me dat 1 persoon naar mijn foto’s vroeg. Maar in het algemeen vraagt er nooit iemand naar. Ga maar es na bij jezelf! Wie is er geïnteresseerd in je 500 kiekjes waarvan misschien 5% toonwaardig zijn. Dus wat moet ik doen met al die foto’s? Ik wíl ook niemand belasten met het turen naar al die plaatjes die mij zoveel zeggen en mijn verhaal zouden moeten ondersteunen. Maar wie wil eigenlijk dat ellenlange verhaal horen? Een keuze van max 25 foto’s mag je mensen voorschotelen heb ik wel es gelezen, dus mijn uiteindelijk keuze van 16 foto’s was zeer netjes. Dit kan zo op FB. En interpreteer het woordje “zo” hier juist. Dit kost een paar weken al je vrije tijd. Voor mijn fotocursus moest ik een reportage inleveren van 10 foto’s, dus die kon ik gelukkig ook daar meteen voor gebruiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elk uur ander weer, zon komt en gaat.

Maar toen kwamen een paar hele goede (ja echt héle goede) vrienden op bezoek…..ik wilde meer van onze beleving tonen…zij vroegen ook het een en ander en daar had ik zeker plaatjes of video’s bij, maar waar vond ik die zo snel tussen de 1000 nog wat….?? Dus de volgende dag een nieuwe 2e selectie gemaakt, nu voor héle goede vrienden die net iets meer wilden horen/weten/zien van mijn ervaringen. Kom op 50 foto’s..dat is van elke dag 6 foto’s..das bestfriendproof, niet?

IMG_2123

Strand bij Helinar op Snæfellsjökull

Maar als ik dan alle plaatjes weer voorbij zie komen, wil ik zelf eigenlijk ook alle videootjes erin, en de iphonekiekjes van de hotels waar we verbleven, en die stomme zelfies (bewust geen s) van ons, en die vrolijke foto’s die niet goed zijn maar wel leuk.

Ik kom er vandaag achter dat mijn gratis blogruimteverstrekker wordpress.com die al niet meer gratis meer was, want vol geraakt….op mijn nieuwe website geen videotjes plaatst. Nou ja zeg, ben ik ongewild nu eigenaar van een premiumwebsite…de tweede upgrade binnen een week…. kan nu dus wel videootjes plaatsen….en nog heeeeel veel meer. Nou vooruit, eentje uit de privéselectie voor jullie dan. Dit is de beroemde geizer, niet Geysir zelf maar een zusje (Strokkur genaamd) want Geysir spuit niet meer…. beide onderdeel van de Golden Cicle…ik heb het van 3 naar 1 minuut ingekort, houd 30 seconden vol….en niet schrikken.

Dus de selectie nog maar een keer uitgebreid,  nu voor eigen vertoning op de tv tijdens het bloggen of hangen op de bank….En zo breidt mijn fotobibliotheek zich uit met mappen, submappen, submappen van submappen enz. Al met al een aardig leuk klusje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wijdse blikken over Langjökull tijdens de 40-km-rit over een Z-weg

 

IMG_2311

Paul at the waterfall by the Tectonic Plates

Mijn vrije dagen van het komend jaar zijn al gevuld. Het uitvogelen van wat ik met mijn website kan haha! Advertenties kan ik ook plaatsen nu. Ik heb toch maar liefst 26 volgers, daar moet ik toch bedrijven mee lekker kunnen maken. Wohwwww, ik ga rijk worden! Kan binnenkort stoppen met werken!! Lifetimeblogger worden, en reiziger dan ook natuurlijk… tv-ster… filmster…U hoort meer van mij.

Categorieën:Europa, Ijsland, travelling

5 comments

  1. Lieve Caro! Ik neem aan dat je het over mij hebt en zo niet dan ben je mij vergeten. Ik ben namelijk zeer geïnteresseerd in zowel je verhaal als in de foto’s. Dat was ik ook al met Canada en god mag weten waar jij allemaal al niet geweest bent de laatste tijd. Dus…..keep up the good work!!

    Like

  2. Wil graag jullie foto’s zien! Mogelijk 23-12?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: