Terschelling


Uitwaaien op Terschelling, oudjaarsavond weer es op een andere plek vieren en samenzijn met vrienden is het doel van dit tripje.

De heenweg van Eindhoven naar Friesland was prachtig qua luchten. Eindelijk na de grijze kerstdagen was er roze, blauw, oranje en lícht in de lucht. Met mijn iphoontje zat ik aan het autoraampje gekluisterd.

 

Over de afsluitdijk, mijn Welsche Paul vertellend over onze waterwerken…het Ijselmeer, dat Lowlands ook ergens aan de overkant was…lekker door ons Holland getufd op weg naar onze eilanden. Weer op weg naar een vakantietje, jeuhhh!

Sinds kort weet ik van mijn leerlingen over de ezelsbrug tvtas, nooit eerder van gehoord, maar ik onthoud nu dus ook voortaan dat Ameland rechts naast Terschelling ligt.

Vanaf het moment dat we de boot vanaf Harlingen opstapten was het gedaan met de zon.

5BBAA7F2-4F63-4B15-9EC3-8C70BE1B0004E0858D67-C3A6-4F1F-8F5B-306375E29B59Potverdorie…eenmaal op de boot regent het en giert er een ijskoude wind. We verschansen ons ergens binnen en blijven 2,5 uur op hetzelfde bankje zitten, want wat blijkt: Terschelling is hót! De boot is afgeladen vol. Hordes families, rennende peuters, gillende neefjes en nichtjes die samen met opa&oma én de bijtende ouwe tekkel, en de panikerende kat in kooi, én de demente schoonopa óok een plekje zoeken op de bank. Owhhhh🤔. Waarom wilde wij eigenlijk naar Terschelling?? Nouwww… omdat we vorig jaar op Ameland waren en dat was zo’n succesvolle nieuwjaarsstart…dat we dachten…dit jaar misschien zelfs oudjaarsavond op zo’n eiland…. Ik hoor een eilander zeggen tegen een oma: “Oudjaar lijkt populairder tegenwoordig op Terschelling dan Kerst.”

Dat hebben wij weer.

Met regen, grijs, nat en koude máár vol optimisme bereiken we het eiland.

Voor de eerste ochtendwandeling aan de zuidkant vertrekken we in het pikkedonker…om de lang(er)slapers nog wat rust te gunnen en…je weet maar nooit of er nog een sunrise komt…

Het is zee…sombertjes…heeeeel veel opvliegende vogels, geen strand, wel stenen en een gestrande grote vogel. Zeikenat worden we gedurende onze urenlange ochtendwalk, maar we zuigen de gezonde waddenzeelucht in.

S’middags nog een fietstochtje met onze windhatende vrienden. Ze wilden met ons naar Terschelling…wist ik ook niet dat ze niet van wind hielden.

West-Terschelling by night: haventje…erg romantisch verlicht, het blauwe uurtje geeft nog wat prijs. Wij lekker gedineerd in de Loods, en de 8 km terug naar t’huisje met de wind in de rug was a piece of cake!

B151866B-39C8-45CA-83FB-D0BB0483605D.jpeg

Ik hou van wind, storm, woeste vlagen…Zeker de laatste dag van het jaar.

Ik ben op 31-12 s’morgens mijn bed weer uitgeglipt…wilde nu naar de Noordkant…en wind heb ik gekregen! Prachtige schilderijen ontvouwden zich voor mij…uren aan een stuk!

Paul is raised at an Island in Wales, so he loves the sea anyway and is always in for nature-adventures… and it was górgeous!

We bumped zelfs into this baby!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I never saw one this close before. My first Dutch “wildlife”experience. I made a few video’s of him hobbling back to the sea. I hope he will have a happy new year also. Bless him and you all!

 

 

 

Categorieën:Nederland, travelling, Weekendtrips or trips with friends

5 comments

 1. Voor jullie alle vier een gezellig uiteinde en een prachtig 2018 in alle opzichten!😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk Caro! Echt Nederlands kustweer!
  Voor jullie ook een mooi 2018 met veel leuke tripjes! XX

  Like

 3. Haha de laatste alinea liet me hardop lachen! En in eerste instantie dacht ik bij het eerste filmpje dat het een voorbeeldfilmpje van internet was van hoe wind kan zijn.. Maar toen herkende ik Paul, wat een mooi natuurfenomeen zeg! (En de zandwind was ook heel mooi ;))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: