How not to get stressed on my day off.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen dag per week minder gaan werken om meer tijd voor mijn hobby’s te hebben, meer te ontspannen, meer te genieten, meer te niksen, te dromen, te schrijven, te lezen, om eigenlijk alles te doen wat ik al jaren bijna niet meer deed. Allemaal op die éne dag liefst. Wat een stress geeft dat, wat een druk ligt er op die dag. Ik werd er depri van. Echt heel moeilijk om op het eind van die dag een positief gevoel te hebben.

Hoe besteed ik mijn vrije donderdag?
05.00 uur wakker…godverdomme…
Wel snel even op de weegschaal gaan staan, want had mezelf beloofd dat als ik s’ochtends nog niks was afgevallen na een maand NIETS snoepen, dat ik van het balkon zou springen.
Gelukkig… eindelijk een paar onsjes minder… in twee dagen zelfs ineens 700 gram minder. Nee hoor, het gaat hélemáál niet om afvallen💁‍♀️…ik doe het voor mijn gezondheid…”suikervrij”, helemaal hip. Als je je erin gaat verdiepen, gaat er een zoete hel voor je open. Je dúrft niet eens suiker meer te eten. Maar toch… na 5 weken wil ik onderhand wel een beloning!!!! En die kreeg ik dus op mijn vrije dag om 05.00 uur. Dit gaat um worden, dit wordt een goede vrije dag! Blij terug in bed gesprongen.
Kon ik daarna niet meer slapen. Uurtje met dichte ogen liggen denken.

IMG_4900Toen mijn mac gepakt en mijn fotoprogramma geopend met de map vakanties. En zo verdwaalde ik deze ochtend van de ene reis in de andere. Ik ben mijn fotobibliotheek aan het doorspitten op zoek naar Instagrammetjes.
Met welke foto’s wil ik mijn Instagram vullen?
Met reisfoto’s!
Waarom?
Daar word ik blij van!
Ja, dus…..?
IMG_7429Nou, misschien worden andere mensen er ook blij van…
Of ik inspireer ze…. al best eng om zoiets te zeggen…

Ik heb een voorselectie klaarstaan in een Instagram-album, ziezo! Zeer productieve eerste uurtjes nog voor de vogels wakker zijn… ik heb ze in elk geval niet gehoord.

Gelukkig stond de fysio op de agenda anders was ik véél te lang in bed aan de mac gekluisterd gebleven. (Trouwens: DAT MAG! Ik zeg elke donderdag: “Dat mag! Het is jóuw vrije dag, je móet niks!”)
Wat een heerlijke afspraak op mijn vrije dag: een nek/schouder/rugmassage betaald door de verzekering. Helemaal losjes direct door naar de tandarts.
Die maakt in 20 minuten een plan wat 90 keer zoveel euro’s gaat kosten, helaas laat de verzekering het hier afweten.

Maar wat voel ik me gewéldig! 11.30 uur en een hele verdere vrije dag voor me.
Ik wil naar buiten. Ik wil het bos in, de heuvels over, de paden op, geen lanen in. Met mijn camera. Dat is nu mijn hond zeg maar. Ik laat mijn camera uit. En lekker geen poep mee naar huis maar foto’s.

Dit is eigenlijk de eerste vrije donderdag dit schooljaar dat het lukt. Ik GENIET! Ik loop 3,5 km in ruim 2 uur! Héérlijk. Ik zit op mijn hurken voor dooie blaadjes, op mijn knieën voor een pluisbloem, op mijn gat voor een uitgedroogde bes en loop tussendoor een beetje te dromen over hoe ik 100.000 volgers kan krijgen. Dan zie ik in mijn ooghoek een oranje vlek…. en daar heb je een bosje nieuwgeboren zwammetjes. (Een krulzoom of een valse hanenkam? Ik heb even gegoogeld haha…. ben geen vogel- en geen paddenstoelenspotter)

Kijk, daar word ik nu blij van. En ik heb geen haast, slenter gewoon wat.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onderweg naar huis schooi ik nog een verse groene kool van een boertje die aan het oogsten is, of ik hem de volgende keer €0,75 wil betalen…Ik noteer zijn adres, zo schattig. Thuis maak ik daar een heerlijk gerechtje van. Ik voel me gezond, energiek ( ja, klopt… ik ben minder moe dan de afgelopen 2 jaar geloof ik tijdens werkweken) en heb mijn vrije dag zó goed besteed. Thuis hoef ik alleen nog te instagrammen (Ja, je moet om ook maar een schijn van kans te maken elke dag een post doen….toch nog een klein moetje) en met deze blog is mijn vrije dag bijna ten einde.
ik ga nog even..uhhhh… niks doen.

Categorieën:travelling, UncategorizedTags: , , , ,

3 comments

  1. Ja ook een slachtoffer van de prestatiemaatschappij lees ik zo.. Dé reden dat ik zelfs onder de douche en in bed nooit rust voel.. Maar blijf jezelf op de vingers tikken! (zoals je dus al doet) al doe je een dag lekker niets; niemand die je dat kwalijk neemt behalve je eigen streven! En laat dat nou ook je grootste vriend zijn.. Ja klinkt vreemd.. Nog meer om over na te denken.. Haha volgens mij lijk ik meer op jou dan ik zelf zou willen haha

    Like

  2. Hee die Caro! Herkenbaar. Of je nu veel of weinig vrije tijd (in de zin van vrij te besteden tijd) hebt, als je karakter zo is, dan gaat het zoals bij jou. Jij zult vast ook al vaak van anderen te horen gekregen hebben: je kunt ook gewoon even helemaal niks doen hoor. Huh, hoe doe je dat?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: