Het voortraject…van niks naar de Rockies


Follow my blog with Bloglovin

Elke dag post ik een eerdere ervaring uit het afgelopen jaar, tot ik bij ben. Op de dag van vertrek (23 juli) moet dat klaar zijn.
Ik had in april 2015 al afgeprijsde Meindls op internet gekocht want wilde persé effen zwarte schoenen. Het gegeven dat je bij Bever na passen uiteindeljjk maar uit één paar schoenen kunt “kiezen” beviel me niks. Dat zie je ze je aankijken alsof je niet spoort als je naar een andere kleur vraagt, vind ik ook overdreven. Wat achterhaald dat je niet om het uiterlijk van het materiaal zou mogen geven. Als ik zeg: de rugzak moet wel bij de schoenen kleuren…willen ze mij honend doen geloven dat dat onmogelijk zou zijn en zelfs ongepast. Vandaar ik naar internet.
Ze zijn ietsje te groot, half maatje maar, lekker veel ruimte voor mijn tenen. Volgens mij ook een mannenmodel want ze zijn nu wel heel breed 😁.

Verslag Ierland
Zondag 26-7-2015
Gisteren dagje Dublin en ik weet alweer na een half uur dat ik niet van een “dagje stad” houd. Kijken naar het ongelooflijk bijzondere “Book of Kells”, een prachtkathedraal, nog één, de zgn leukste straat van Dublin beleven, waar de kroegen uitpuilen en je over de koppen kunt lopen.. of een route door de authentiek Ierse wijken, ozo bijzonder maar ondertussen loop ik wel 18 km op mijn rustdag over asfalt en stoep te sjokken. In kroegjes tussendoor drink je wijntjes, in het zgn typisch Ierse door onze reisleidster gereserveerde restaurant eet je baggerstew en drink je nog meer slechte wijn..je wandelt nog met zijn allen achter een enthousiast groepslid aan naar een laatste pub dacht je maar die blijkt een andere wijk nog “even” te willen zien.. Al met al beland ik s’avonds helemaal kapot op mijn bed. Ik weet ik nu nóg beter dat ik a. niet van groepsreizen houd en b. niet van oncontroleerbare stedentripjes. Ik wil de natuur in!!!
Geef me dan vandaag! Wat een leerzame dag voor deze onervaren maar doch snel lerende wandelaarster.
Het miezerde voor vertrek. Op de planning stond de zwaarste tocht vd week vanwege het vele klimmen en dalen.
Wandelstok mee.
Gamaschen geleend want ik heb slechts nog alleen 3/4 broeken en kon alleen heel jaloers naar de afritsbroeken om mij heen kijken.. ik vermoed dat die er ook nog gaat komen binnenkort😁.
Ik had nog een oude regenbroek, ik had een regencape, ik had mijn wielrenregenjackie die me op elke berg en in de afdalingen tot nu toe beschermde tegen kou..
Maar vandaag heb ik (volgens diezelfde reisleidster weer) het ergste weer ooit gekregen op deze tocht. Van miezer met wind werd het regen met snijdend koude storm, in de mistvlagen over Ierlands hoogste vlaktes…úren aan een stuk… NIKS gezien dus… alleen het snot uit mijn neus en de zijkanten van mijn capuchon. Ik heb wel een gevecht gewonnen met de natuur door een plasje te doen zonder mijn broek nat te pissen. Ik heb waarschijnlijk wel een blaasontsteking nu denk ik omdat ik van de kou met mijn trillende handen mijn broek niet meer omhoog kreeg. De keihard wapperdende cape (geen goed idee!) tegen mijn blote kont …Je voelt je echt geen sportvrouw dan!!
In diezelfde snijdende storm toch de regenbroek en het fietsjackie aangewurmd onder de cape. Ik was al zeiknat.. maar werd toch iets warmer.
Conclusie: Prachtdag achteraf, me echt in Ierland gevoeld, geen paniek gevoeld, niet uitgeput geraakt… máár… Dit moet BETER kunnen!!! Mijn materiaallijstje wordt aangevuld😀😀😀!
De gamaschen waren top! Ik was de enige in de groep zonder een laag water in de schoenen. Nu op zoek naar de perfecte regenkleding💦💨💧…

Categorieën:Canada, Canadian Rocky Mountains, Europa, Ierland, solotravellingTags: , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: