Mijn eerste huttentochtje…


Follow my blog with Bloglovin

Blogpost3

Ik heb kennis gemaakt met een nieuwe wereld: bloggen en eigen websites. Ik heb helaas geen tijd genoeg om voor ik vertrek nog mijn spieren op het gewenste niveau te krijgen om 20 kilo zonder risico op blessure dag in dag uit mee te sjouwen. Ook geen tijd gehad het fotograferen met mijn nieuwe systeemcamera te begrijpen los van de automatische stand, dus hier ook een risico op onscherpe, bewogen en te donkere of lichte foto’s. En al helemaal geen tijd genoeg om een gedegen onderzoek te doen naar óf ik een betaalde plek op het net wil in eigen beheer (eigenlijk weet ik dat al: JA ik wil!) of gewoon alleen gratis blijf bloggen en met reclames word lastiggevallen (nee dus). Maar een eigen website waar ik me helemaal kan uitleven…foto’s kan plaatsen…in de toekomst weet ik wat mee kan doen…betaald reizen en schrijven voor 60+-ers…droom dream on. Dit moet echt wachten tot ná Canada.
Een jaar voorbereiding naast mijn fulltime baan voor de klas is te kort gebleken voor al mijn wensen. Maar lang genoeg om te weten dat er nog zoveel ligt te wachten om je hart aan op te halen. 

Op 1-8-2015 schrijf ik: Ik heb me ook al weer wat verder in de reis naar de Rockies verdiept! Misschien blijf ik wel alleen in Canada…
Weekje Oostenrijk vanaf 10-8-2015. Ik citeer:

 Mijn eerste huttentocht achter de rug, ter voorbereiding op mijn Rockies reis 2016.


Weer zoveel bijgeleerd!

Nog wel met een privégids, maar goed ook, want op de trail blijven is niet vanzelfsprekend voor mij. 

De ochtend van vertrek heeft mijn wandelmaatje nog 2 kilo uit mijn rugzak gehaald (vnl eten) en vertrek ik met 10kilo. 

Wat heb ik allemaal voor het éérst gedaan deze week:

-Dagen achtereen met een 35liter rugzak met 10kg erin gewandeld/geklauterd (ik merk het nauwelijks meer op)

-In een berghut op de zolder met 25 mensen aaneengeregen de nacht doorgebracht (mwahhh)

-In een zijden (heerlijk!) mummielakenzak geslapen zónder paniekaanvallen vanwege onbedwingbare behoefte je benen te spreiden (nu nog op zoek naar de perfecte mummieslaapzak)

-op een luchtbedje van 50cm in een tentje van 100cm …met twééën hè! Gelukkig was het weer zodanig dat de voorkant open bleef om je hoofd buiten te leggen en op je rug naar de sterrenhemel te staren…redelijk onvergetelijk.

-Afdrogen met een reishanddoek van Xenos (maatje vaatdoek) wat wonderwel goed gaat 

-Een afritsbroek gedragen (zie achteraf op de foto’s dat ik er toch als een akela uitzie, die gaat dus NIET mee)

-Op B/C schoenen gelopen die perfect zijn bevallen op de rotsen

-3 dagen achtereen dezelfde kleren aan..stank viel mee..je kunt aan best veel dingen wennen

zwemmen in een bergmeer… héérlijk koud..en weer goed tegen de luchtjes

-een forel in mijn hand gevangen in een bergbeek (écht waar!!)

-Op een graad gezeten (nooit geweten wat dat was, nu wel dus)


-In zo’n boekje in een blik op de top van een berg geschreven (ik neem aan dat als dat er ligt, dat het een top is, toch?)

-Wild gekampeerd, incl beekje/sterrenhemel/vuurtje

-Geklettersteigd… als een beginner maar dan nog… best stoer met al dat ijzer.(” Met de lift omhoog naar 2400m en daar met het tuigje en de zekeringen aan gaan “klimmen”. Over rotsen omhoog naar 2794m.!

Sommige stukjes voor mij klauteren en angstig soms, maar het went. Ik heb geen hoogtevrees! En ik werd zekerder naarmate de middag vorderde. Een super ervaring!” 


Al met al een topweek!! 

Op naar de volgende stap, gps-cursus denk ik. En fotocursus..en sportschool..en uhhhhhh…alleen gaan….


Categorieën:Europa, OostenrijkTags: , , , ,

3 comments

  1. Mooie foto’s en leuke tekst . Succes .gr.Josette

    Geliked door 1 persoon

  2. Had jij nu die forel met blote handen gevangen, of was ik dat ” :-p

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: