Blogpost 4 Mijn eerste keren solocamping


Follow my blog with Bloglovin

Het is vrijdagmiddag, weekend! Bij een fulltime baan is het weekend zonder twijfel altijd te kort. Ik heb tegen de vrijdagavond al stress hoe ik alles gedaan krijg wat ik wil. Maar eenmaal in de natuur verdwijnt dat …misschien soms pas op zaterdag..of bij hele stressie weken op zondag..maar ik heb echt nog nooit spijt gehad van een weekendje kamperen. Ik ken wel spijt van een avond bankhangen, koekjes eten, internetshoppen, verdwalen in reviews lezen van noem het maar wat, luchtbedjes, tenten, wandelstokken, sokken zelfs of sportbh’s (die ik ook niet nodig heb eigenlijk). Ik heb wat afgesurfd het afgelopen jaar. Niks is gekocht zonder er úren over gelezen te hebben en als je maar lang genoeg leest vind je net zoveel pro’s als contra’s en ben je op het einde van de avond terug bij af en bestel je toch maar op je gevoel. Mijn Exped Synmat UL7-matrasje is ook al een verhaal op zich over terug bij af gesproken. In oktober gekocht na gedegen onderzoek,  tot drie keer toe een nieuwe gekregen want drie keer liep het leeg gedurende de nacht. En nu zeggen ze deze week bij Bever dat ik maar niet meer een vierde moet nemen omdat ze niet kunnen garanderen dat deze goed is. €125 hè, slechts 50cm breed stukje plastic. Twee weken voor vertrek zonder een essentieel stukje gear. Deze week dus weer het net op geweest….met als resultaat de Thermarest Neoair Xlite…

?

Thermarest Neoair Xlite


4-10-2015 First time solo-camping&hiking. What an experience.. besides excitement and feeling proud overall I realise there is a long way to go 😁😁😁 to lightpacking. I had a car, a chair, a stool, bought sacks dry wood, firelighters, two sleepingbags, a pillow, my down duvet, a big suitcase…a bag full with food. But.. i put this (far too low specially when it rains) tent, blowed my new exped mattress with this new sack, made a fire, read a book, staired at the stars, dreamed away with a burning face and a cold ass, had no internet, crawled in my sleepingbag and repeated that 3 times during the night and rain.. 

Made coffee and breakfast in the freezing cold, my app promised me sun and 20°C (that’s chiefly why i skipped a dancenight and chose nature) and i got clouds and rain, packed all the wet stuff back in the car and did a beautiful hike there (still raining now and then).

The training was not the kms this time, but how to pack light for camping😩😩😩 and do it on my own. I succeeded in one thing😀!

First solocamp at campsite Buitensport in Houffalize


18-10-2015  Verslag Solo-camping part2, twee nachtjes in Comblain-La-Tour. En het is een laaaaaaaang stukkie!  

Vrijdagavond 16-10 kom ik pas om 20.15 uur aan ongeveer…Het goot als een idioot van Maastricht tot de camping en het is ook niet gestopt tot de volgende ochtend. Wat een klotestart. Het is Complain-La-Tour!! 

Ik kwam aan in het pikkedonker bij een vuilstortplaats leek het wel… surrealistisch bijna. De campingbaas… een enorme slechts franssprekende kampbewoner…of eerder een type uit Man bijt Hond…of nee een ArdennerHillBilly…stapte meteen in zijn auto en sommeerde me achter hem aan te rijden, kriskras door een soort caravankerkhof leek het…Hij liet me achter bij grasveld aan het water…Ici, madame! En dat was het. Hij gaf weer gas en … Hohoho, riep ik. Uhhhhh, ou est Le café, pour manger quelque chose et boire? “Non Madame, fermer!” Eh uhhhhh… Wat wilde ik zo snel nog weten…uhhh.. Le toilet! “C’est …” en toen wees ie met zijn hand de donkerte in. “La Sanitaire!” Hmm, d’accord. 

La sanitaire magnifique dans Camping le Rocher de la Vierge

Et uhhh, pour faire un fue?? Hij had eerder gemaild dat je hout kon kopen op de camping dus dat had ik niet bij me…net alsof er vuur te maken was met dit weer. 
Bois? “Ahh..oui…brabbèlbrabbèl..”. Je ne de comprends een fuck ervan… en weg was ie.

Zo, Caro had op internet een camping uitgezocht, ja hoor! Het is dat het al hard genoeg regende anders had ik even flink wat water ter aarde gestort. Ik wilde met mijn autolampen het terrein verkennen maar kon op het gras niet draaien want slipte meteen weg door het gras in de modder. Eén zompige modderbende. Na even overwogen te hebben meteen te vertrekken en naar de camping in Houffalize te rijden (waar groepen sportmensen het café bezetten s’avonds, je ook kon eten en een boek lezen bij de open haard, niet gedaan de eerste keer, maar het kán) toch maar besloten te blijven. Ik had dit nu eenmaal voorbereid.

Dus voor het eerst in mijn leven in stortregen een tentje opgezet. Geleend van Paul. In de auto eerst maar even de gebruiksaanwijzing gelezen (had ik nu maar thuis even geoefend…Paul had het nog zó gezegd) Het tentje zag er als nieuw uit, de scheerlijntjes glimmend keurig opgebonden, het doek blinkend schoon. Godzijdank had ik mijn groene kampeertapijt bij me, dus dat eerst uitgespreid. Helaas spoot bij elke stap al de blubber door het gaas, owhhh shit…dat wordt een vieze ramp. 

Een binnentent…mag die nat  worden? Geen idee, maar ik had geen keus. Tjezus, wat heb ik in een vreemde gemoedstoestand die tent opgezet. Het moet, dus je doet het gewoon. Er is geen man bij, dus je kunt tegen niemand kankeren, ook niemand de schuld geven…Wel vond ik het erg klote dat het tentje meteen een modderlap werd. De schone touwtjes allemaal meteen bruin..iehkkkk…Hoe ga ik dat ooit weer schoonkrijgen?…op mijn balkonnetje…dan heb ik het nog niet over die 15m2 tapijt…die morgen ook mijn autootje ingepropt moet worden, volgezogen met blubber. 

Maar … 

Thank god i had headlights


Toen ik uiteindelijk in mijn tentje zát ( in dit tentje kun je zitten, wat een vooruitgang) met mijn Pretzl op mijn kop, mijn Harman Kardon op batterijen, lurkend uit een fles vrieskoude rode wijn en een zak noten verorberend, met natuurlijk Wild op schoot, was ik toch weer een beetje gelukkig. Al hield ik het niet lang uit want het was gewoon te koud! Dus fles dicht, kleren uit en me in de geleende slaapzak gewurmd, met mijn silken liner natuurlijk, elk graadje is meegenomen. En wat Paul had beloofd kwam uit. In deze slaapzak heb je het niet koud. Maar lezen in een slaapzak is geen feest, je armen moeten eruit, dus Pretzl uit, armen erin en Caro ging om 22 uur slápen. Ipv van ADE waar het feestje nog zou moeten beginnen en ik op zaterdagochtend om 7 uur op het station in Amsterdam zou staan… ging ik nu een nacht slaap tegemoet. 

Ik had de hele avond geen water durven drinken want wilde écht niet eruit om te moeten plassen…maar helaas…zelfs die drie slokken wijn waren genoeg om wakker te worden en gewoonweg te móeten. Holyshit!! Het kletterde op het tentje en het was kouhouuuud buiten mijn slaapzak. En buiten mijn binnententje in de porch (van sommige dingen weet ik nu alleen de engelse naam haha) was de modderlap. Ik moest me aankleden en op zijn minst mijn regenlaarzen weer aan, wat de nodige inspanning vraagt en die inspanning willen bepaalde spieren niet leveren als je heel nodig moet plassen. Oké, nog steeds geen man om tegen te zeuren of ergens de schuld van te geven…dus een plastic zak leeggegooid en deze per direct tot plasemmer omgedoopt…letterlijk gedoopt ook…Joehee…Caro Goes camping… Geen tanden gepoetst, niet gedouched en pissen in een plastic zak…what the fuzzel… niemand last van, toch? 

Als een blok weer in slaap gevallen. Om 8 uur wakker, geen zin om op te staan, want nog steeds getikkel op het dakje… Beetje lezen, zakje nog es gebruikt…weer in slaap gevallen tot de HillBilly om 10 uur zijn auto naast mijn tent stopt iets eruit gooit en weer wegrijdt. “Le bois, Madame!” zegt ie volgens mij als ik later twee zakken hout zie liggen.
Ja dat heb ik nu ook niet meer nodig! Dacht je dat ik nog een nachtje bleef soms, ben Gekke Katootje niet. 

Le bois


Maar…zaterdagavond 17-10 zit ik nog steeds in Comblain en complain niet meer! Weer in het pikkiedonker, nu bij een schitterend kampvuur, ongelooflijk te genieten. Ik heb Icebreaker ondergoed aan (ook geleend) , een donzen featherlight jasje (ook ter uitprobering), mijn wandelschoenen met de gamaschen nog aan en heb het heerlijk warm. Soepje gegeten uit geleend pannetje maar op eigen rocketpocket (superlichtgewicht brandertje) verhit. De wijn staat al even naast het vuur en is op kamertemperatuur. Ik heb een prachtige tocht zonder kaart mét de Garmin gelopen van 15,5 km, doch er 20 km over gedaan…De Garmin piepte niet als ik van de route afging. En steeds kwam het weer goed😊. Ik heb best gevoel voor richting! 

Ik ben zaterdagochtend gewoon gebleven. Het stopte om 10 uur met regenen en en en en…ik wilde gewoon twee nachtjes kamperen…dat was het plan….en in de Rockies kun je ook niet naar huis rennen als het tegenzit….

En het heeft me goed gedaan! Supergoed! Tijdens het wandelen genoten van het alleenzijn. Huh? Ik? Klopt dat echt? Zit je niet stoer te doen, Caro? Ben je niet stiekum doodeenzaam? Tot zover ik het kan navoelen…nee….En dat is zooooooo’n winst! 

Oeps mijn wijn kookt….

Ondertussen is het al weer zondag en terug in Nederland. 
Nacht twee toch weer complaining… net nieuw gekocht belachelijk duur superlicht Exped luchtbedje bleek lek! Het is een superisolerend matrasje, mits er lucht in zit dús!! En dat wilde er niet inblijven 😱. Van de kou naast mijn plastic zak gepist in de haast…gvd..gelukkig in mijn eigen tapijt en niet in Pauls tentje of (nog erger) slaapzak. Maar ach.. allemaal alweer verwerkt.

Happy in the mornings all by myself


Vanmorgen nl helemaal blij en vreemd tevreden aan de Ourthe met mijn koffietje gezeten IN DE ZON. Helaas zat de tent incl tapijt toen al zeiknat en smerig in de auto.
Vertrokken voor wandeldag 2 met mijn vertrouwde rugzak op en zonder route op de Garmin, maar met een kaartje van mijn ondertussen grote Hillbillvriend in mijn broekzak. Ik had de dag ervoor namelijk bewezen best gevoel voor richting te hebben en het was très simple zei hij! 

Vreemd genoeg was ik na 5 km ineens weer terug op de camping??? Vanuit een totaal andere richting?? Huhhh? Dit ging mijn pet te boven..Toch maar die Gps cursus doen!

Voordeel is dat ik nu al thuis ben  .

Categorieën:ardennen, backpacken, Belgïe, Canada, Canadian Rocky Mountains, Europa, solotravellingTags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: