Last night before a huge first solotrip. (Camping solo Ardennes)


Wat een bijzondere laatste dag thuis. Overladen met berichtjes en telefoontjes van geliefden. Poeh…dat zal me nog vaak heugen komende weken. Wel zodanig beziggehouden dat mijn handbagage nog uitgespreid is over een bed, een keuken- én huiskamertafel. Gewicht is in deze geen probleem, maar volúme! Éen ding is in mijn hele voorbereiding falikant mislukt: packing light. Dus toch ondanks twee geplande pakdagen komt het er morgen nog op aan. Ik heb wel vandaag de kaart van Canada in de TomTom geladen, hiervoor een SD kaartje gekocht, in TomTom gestopt, na twee mails met helpdesk en drie handleidingen op internet staat de kaart op de TomTom, maar heeft helaas tóch Europa gewist, dus naar het vliegveld rijden morgen wordt al spannend! Maar goed, laat de reis dan ook maar meteen op stand “alert” beginnen.

Oh, ja? Moet je nog Canadese dollars halen? Ze zijn wel mooi, hè?

Ook getipt om mijn pinpas te checken op wereldstand, was niet,  duurt 24 uur, ruim op tijd dus.

Ik heb slaap nu, moet morgen nog zóveel losse eindjes in een knoop leggen.

11 juni 2016

Avondje gepuzzeld met Milan. Mijn reis is uitgespeld.

25 juni 2016  The moment I arrived here I felt happy. Retraite can begin. Just relax and walk on😊. Camping L’Escargot in Jevoumont, Theux.It is a while ago I packed my rucksack for a few days. In four weeks I will have to do it for real, so bit practising again will do me good!

Retraite-weekendje. Extra vrije maandag ingezet voor gezonde ontspanning. Hoogste tijd weer es blik op “alleen op pad” te zetten!

En de zon maakte alles kloppend, dit was weer nodig. Over 4 weken vertrek ik al en ik moest hoognodig weer es stilstaan bij wat een rugzak inpakken inhoudt. Ik mag ook maar 20 kg mee voor 6 weken..en ik stouw nog steeds mijn hele Aygo vol voor 3 nachtjes kamperen. Dat móet heel snel wat compacter.

Een korte avondwandeling gemaakt,  2,5 uur weggeweest en maar 3 km gelopen want camera mee. Daar moet ik écht nog vaardiger mee worden anders blijft het bij dit soort iphonekiekjes.

 Geoefend met de scherptediepte, A en S instellingen. Das voorlopig genoeg. Ik werd er zo blij van dat ik me s’avonds bij mijn tentje mét wifi heb ingeschreven voor een jaarcursus fotografie. Te laat voor Canada maar op tijd voor Canada nóg een keer!

Na een prachtige zondagmiddagwandeling met wandelvrienden (Ninglinspo) was het pas 5 uur, vrienden weg, de zon brak weer door, tentje is ook maar tentje…dus hup schoenen weer aan en een opgeslagen route van wandelgidsardennen.be (aanrader!!) er achteraan geplakt. Ik krijg geen kick meer van 6,5 km en ik heb in runkeper ooit een doel van 550km wandelen ingesteld en ik zat pas op 85%😁.

Heerlijk in mijn eentje nog 3,5 uur door het Ardennerwoud bij La Reid gestruind. Prachtig weer en helemaal goed. Geoefend met de Olympus. Daar moet je ook echt alleen voor zijn. 

Om bij elk bloempje met je instellingen te klooien en 300 keer te klikken. Lensdop kwijtgeraakt, 2 km extra om te zoeken in de modder..niet teruggevonden.

 

You and me. We zijn niet allemaal gelijk 😂.

 

Love in the woods.

 

Uhhh…trouwlaantje?

 

En mijn dennenwoudjes met zon.. Is goed voor de fantasie. Ik kan me weer helemaal verheugen op Canada. Het is even vooral “iehkkk” geweest, maar nu … Ik kan best alleen zijn én genieten!

Pootjes verbrand denk ik.

En pauze!! Schoenen uit, schouders en rug relieved, warm soepie, vers notenbroodje…. Omg dit op een vrije maandag. Níemand tegengekomen onderweg. Route Theux-Spa

 

In Spa…geen kabelbaan maar trappen lopen. Krachtraining bij de fysio ruimschoots gecompenseerd met mijn maatje van 15kg op de rug.

Walk in the woods. Héél véél modder gehad. Regelmatig tot over mijn veters weggezakt… toch nog droge sokken. Mijn schoenen zijn top!
Maandag was een bewolkt dagje. Miezer af en toe. Geen Olympusweer. Veel in het groen geweest. Bewust ervaren dat de kleur groen rustgevend is ja.

Voetjes moe nu. Maar zó blij! 

Categorieën:ardennen, backpacken, Belgïe, Canada, Canadian Rocky Mountains, Europa, solotravelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: