My flight has already left….OH MY GOD…THIS IS BAD


Oh My God…is the only thing I can bring out.
I am still shaking, upset, totally “uit mijn huisje”…if somebody starts talking to me, i will start crying. 

If this start is in ány way a voorbode of my further yourney (a harbinger of what will come)  I wish you all the best, I will definitely die! 

I booked my flight with “ELUMBUS GmbH Berlin” already in november 2015. I had the timescedule in my itinerary. 

At 8 july 2016 i got an email with a changed timescedule and a different flightnumber (very unfortunately at a later hour) so i changed it also in my agenda. This email with my name on it and all the flight-information is definitely send to me, I have it printed with me. 

At the airport in Dusseldorf today British Airways was very sorry but they did not have me on the list. They also could not do anything for me, I had to contact Elumbus.

Whàt?

Paul (Thank God he was still with me) called Elumbus for 15 minutes with hís phone and explained the situation. They only repeated I was too late and Paul repeated I had had this email with the new times. In the meantime I forward them this email. They did not want to hear about this email and finally just disconnect (hingen op) and never answered the phone again afterwards. Also when I tried using mine, I got somebody at the phone but after one sentence they hang. Every time again! I also send them emails and asked, begged for help! 

That was it.

British Airways could also not help! They could not overbook because apparently only Elumbus can do. Nobody on the whole airport could help. No flight to Londen for me and definitely no flight to Calgary. At this moment slowly some serious trouble came over me…really serious… I could go home. No Canada for me. 

Unacceptable! Of course NOT! After some tears I start asking what could be done. And after a long time of looking very dark at the other side of the desk, shaking heads and making this little disappointing sounds tss she had only one solution: buy a new flight, íf there was one.

Over €2000 for oneway. Oh, of course I thought, I can fly back on my own ticket. 

The next nice message was that also my backflight was gone now. British Airways rules, something with noshow and booked package. I was already vanished in the system. 

Owhh, oké?? And how do I come back then? I made some jokes last month about maybe not coming back after meeting a nice mountaineer-rescuer…but it was a jóke!!

So I stood there with this total feeling of unbelief and have to decide pretty quickly: pay their price or ….or….no other option in fact.

Paul was so keen to ask for a retour. And after again some mumbling she found for almost the same amount of money a retour ticket. And then there is within a few minutes that strange effect that you have the feeling you are getting a very good offer, not over €5000 anymore but only €2400. Wohw! Nice! Thank you so much! The “O MY GOD” is right here, not? 

IT IS A FUCKING LOT OF MONEY!!! 

But I had a ticket, could just in time jump on the flight to Londen, but will have to stay here one day extra till the next available flight to Canada. A quick very emo hug with my dear friend, tears all the times, and with a very very instable feeling on the inside I boarded. 

And now revenge? How I can nail (charge) this ELUMBUS? I have to protect myself for all this negative energy looking for them (this) on internet.

Now first find a hotel in Londen, cancel the one in Calgary, call Hertz… and go reshuffling my suitcases I think. 

Caro is on her way! Oh my god! 

Reactions are só welcome….

Categorieën:backpacken, Canada, Canadian Rocky Mountains, solotravelling

25 comments

 1. Unbelievable shitcunts. Totally onacceptable! I hope they will straighten their actions later on, untill then, try to enjoy and not to think about it to much.. When possible. Unbelievable! I hope everything will go smoothly from now on. Most importand; Have fun mama!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, dat soort verhalen hoor je wel vaker van goedkope vluchten bij (althans voor mij) onbekende aanbieders. Balen zeg, snap je stress helemaal!! En hoop dat het verder allemaal volgens plan gaat.. go girl!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat An idiots at Elumbus! I totally understand your despair. And that’s a f*cking lot of money. But you are on your way! We all think of you and wish you all the fortune from now on, and the courage and heart which you already have . You go girl! X Toine

  Geliked door 1 persoon

 4. O jeetje mina wat een KUT begin Caro 😰😩😰😩😰.
  Wat knap dat je nog niet rechtsomkeert hebt gemaakt…..
  Is dat Enimbus wel een maatschappij die (nog) bestaat? Dan je rechtsbijstand inzetten. Ik kan me zeker voorstellen dat je de negatieve energie niet in je reis wilt hebben. Grote les van nu loslaten en na de reis het pas weer oppakken…..oh jee, heeeeeel veeeel sterkte en wijsheid. 😘😘😘😘.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hè Caro, wat een kut begin van wat een fantastische reis moet en gaat worden !
  Zou me voorlopig geen zorgen maken over dat reisburo ! Je hoofd leeg, wijntje vanavond!
  De rest komt later wel ! Desnoods gaan we ze met een bezoekje vereren….
  Zet m op !

  Geliked door 2 people

 6. Pfff..Caro! Wat een *&+#-start!! Nu heb je de vuurdoop wat tegenslag betreft wel gehad…vanaf vanavond gaat alles volgens plan 🙂
  Go go go!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een rotspartijen van je prachtige reis. Later zal blijken? dat het reden heeft. Misschien kom je op volgende vlucht de man van je leven tegen. Ik hoop dat je verdere rampen bespaard blijven. GENIET!

  Geliked door 1 persoon

 8. Lieve schat, wat een slechte film waarin je beland bent😔 Fijn dat Paul er nog even was om je te steunen,
  Probeer Londen als een klein kadootjes te zien en door! Laat ze niet winnen door met n negatief gevoel te blijven zitten😘 Zet m op schat💋

  Geliked door 1 persoon

 9. Hey moeders, voor nu->fuck geld, maakt niet gelukkig!! de geweldige ervaringen en positieve adrenaline die je met zekerheid gaat ervaren wél! Je portie pech voor deze reis is achter de rug, dus ben blij dat je iig heel thuis komt! Na de reis moeten we ff gaan kijken hoe we dit (eventueel juridisch) op kunnen lossen! Als ik mijn hart voel na alleen al het lezen van dit verhaal is het maar goed dat rustige Paul erbij was grrrrrr..Doei mam, zet hem op!! I know you can👏🏻

  Geliked door 2 people

  • Dat doe je goed, je eerste Blog Yoor! Je hebt mij al te pakken :))
   Zeer fijn te lezen nu…doet me goed! En inderdaad, Paul bleef heel rustig…dat hij er was scheelde enorm. Hem moest ik helaas heel snel daarna gedag zeggen. Maar iedereen zegt dat ik het kan, dus ….hophop I will!

   Like

 10. Oeoeoeoeoeoeoeh Caro ik voel hem helemaal, wat een mééégastresstest!!!
  Het lijkt af en toe wel een bokswedstrijd.. Up and down and up and down en dan na zoveel rondes.. De vermoeidheid begint toe te slaan… Daar komt een grote upperKut… En down again..10..9..8..7..countdown… Maar néé.. Er komt weer beweging.. Ze staat weer, weliswaar nog wat wankel…het publiek juicht, moedigt aan.. En BAM …volgende ronde.. volgende blog. Hup Caro Hup Caro Hup you can do it! And if not, you acheeved already a lot! 💋💋💋

  Geliked door 1 persoon

  • Bespeur ik hier ook enige blog-aspiraties?? Maar KO is toch nog niet in beeld geweest hoor, het is maar als in van die elastieke veertouwen geslagen worden, die je als een katapult weer terug het veld in schieten…:):)
   Ja, samen associëren is leuk hè? Dag Lieffie 💋

   Like

 11. Wat een shit. Maar alles komt goed, vertrouw er maar op.veel succes.

  Geliked door 1 persoon

 12. Goh, Caro lees nu pas je bericht. Hopelijk ben je inmiddels al lekker aan het lopen. Geniet!

  Geliked door 1 persoon

 13. Jij bent heerlijk aan t genieten! Met beren, eekhoorns, mooie lakes en mountains, lekkere jongens 😆👍 en …. tja, wat zal er allemaal nog meer op je pad komen?!? Enjoy enjoy!!! Leuk om te lezen en te zien. Wat een life experience ben je voor jezelf aan t maken, wauw👍👍 go on. Liefs v Connie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: