Making up my mind: Stop or go?


Dag 8 en 9
Zaterdag 22 en zondag 23 juli.
Helaas worden mijn videootjes niet geupload…duurt te lang…

Van Forrester Pass via Kearsage Lakes naar Onion Valley, met Lichen.
Ik ben gisteren na de heftige Foresterdag op een kampeerplek beland met GG, SunUp en Lichen. GG en SunUp zijn za al om 6 uur vertrokken, Lichen en ik besluiten geen wekker te zetten en samen rustig verder te hiken. We vertrekken om 10 uur.

Genietend van bloemetjes en muggetjes klimmen we gestaag richting de volgende pas.

We ontmoeten al snel een hiker uit tegengestelde richting, zij heeft zojuist alles gedaan wat wij nog in het verschiet hebben. En ik hoor het ene gruwelscenario na het andere aan. Steile totaal besneeuwde noordzijdes, niet te doen zonder spikes, onzichtbare trails, veel scramblen, gevaarlijke riviercrossings, etc.
Als we verder wandelen valt er een “probleem” over me heen. Het gaat nog erger worden dan gisteren….ik heb geen spikes..ik kan zo niet verder. Ik wil ook niet iemand opzadelen met mijn probleem. De hele dag uitdagingen, jezelf overtreffen….. Mijn hersens draaien op volle toeren…. wat te doen?
Lichen is meer ervaren, heeft crampons en trekt na morgen haar eigen plan.
Ik mis op het eind van de dag me&mezelf&ik. Dat was de bedoeling, ik wil alleen lopen, alleen denken, tegen mezelf praten…de hele verdere tocht met anderen samen móeten zijn, vind ik een minder fijn vooruitzicht. Al dat Amerikaans gelul constant….
Maar ik kan niet alleen verder….té gevaarlijk.
Ik had twee dagen tijd om hierover na te denken. Ondertussen zoveel mogelijk genoten van de bergen, misschien kwam ik wel niet meer terug.
We vonden een prachtige plek om te kamperen en ik adem het uitzicht heel bewust in.

Zondag gaan we Kearsage Pass over en hiken uit,
we verlaten de trail voor een rustdag. Het is vnl bergaf en ik neem flinke rustpauzes om van de schitterende bergmeren te genieten. Lichen loopt door, we nemen afscheid.

Om 13 uur worden we bij een parkinglot opgepikt door mensen van het motel in Independence.
Om 14 uur lig ik in een aircokamer op bed al te appen en te bellen met Paul. Hierna pas een schrob/douchebeurt. Kleren naar de balie, worden meteen gewassen, er staat een doos met leenkleren die je zolang aantrekt…. geweldig.
En nu mijn mind opmaken!!

Categorieën:California High Sierra, John Muir Trail, Noord-Amerika, solotravelling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: