JMT Wennen aan water.


Dag 5 en 6,
19 en 20 Juli.
Muggen
Muggen
En nog es muggen. Dat hoedje mét net heb ik 5 minuten vol kunnen houden, krijgt mijn gezicht claustrofobie van.

Water
Stroompjes
Beekjes
Rivieren
Herrie

Ik heb meer videootjes gemaakt, die vertellen genoeg.
Ik slaap slecht, mijn luchtbedje is te smal, het kussentje zweet, ik draai bijna continue rond om mijn benen te laten rusten….gvd wat een gevecht. Ondertussen heb ik een lijf vol bulten, de ene nog dikker dan de ander. Vooral s’nachts beginnen ze massaal te jeuken, te branden ook, alsof ik een koortsaanval heb. En krabben geeft nauwelijks verlichting. En dat allemaal in mijn mummieslaapzak, in mijn mummietent, in het donker. Mijn armen, benen, gezicht en nek nemen ondertussen ook 3 lagen zonnenbrandcreme met daarover heen flink DEET gespoten mee de tent in.

Máár het is óók prachtig! Het grote genieten mag dan nog achterwege blijven, het kleine genieten is er zeker in dit grootse landschap.

Ik sta vaak stil, om op adem te komen sowieso, maar ook de omgeving op te nemen. Groene meadows tussen al het gravel en de rotsen. Het lopen gaat me woensdag heel goed af, ik doe 11 miles, donderdag gaat ook lekker. Er lijkt wat ritme te ontstaan, mijn rugzak wordt helaas niet veel lichter (startgewicht 20 kilo) want ik eet niet veel. Ik heb 3 dagen lichte hoofdpijn gehad en weinig trek in eten (wat zéér bijzonder is voor mij). Hoogteziekte is tot nu toe gelukkig uitgebleven.
En ik kan niet eerder stoppen dan dat ik een campingplaats vind. Het oversteken van al die stroompjes of stromen is tijdrovend. Rugzak af, schoenen uit, crocs aan, oversteken en vv. Het vinden van een plek waar je ook over dúrft te steken gaat hier nog aan vooraf.

Donderdagavond eindig ik heel tevree op mijn illegale plek. Geen ranger die me hier nog wegkrijgt. Ik heb korte praatjes met voorbijgangers die ook een spot zoeken om de creek over te steken en dan valt de rust in. Ja, ik ben zeer happie!!

Categorieën:California High Sierra, John Muir Trail, Noord-Amerika, solotravelling

4 comments

 1. Respect! Je zoekt je grenzen op, en je gaat gewoon, top. Prachtige omgeving, leuk , die vids. Goede en mindere dagen, just like home 😉 Keep it up, and enjoy! X

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige omgeving zeg!! Keep ya head up mom..duurt ff voordat lichaam en geest gewend zijn aan omgeving en grote avonturen💪🏻

  Like

 3. Hé Caro, super hoor, jouw doorzettingsvermogen! En wat een omgeving om je hoofd (stress)-leeg te maken en vol te laten stromen met deze aardse schoonheid!

  Like

 4. Gelukkig dat deze dag happy eindigt! Want het is toch wel afzien vind ik….maar je krijgt steeds meer oog voor de mooie dingen en dat is OK!! Nog even en je zit weer helemaal in de flow…
  Schitterende foto’s trouwens en de video’s zeggen alles!
  XX

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: